Tomat - hermetisering
Til ett glass på 1 liter trenger du:
Glass som kan hermetiseres. Syltetøyglass eller norgesglass funker like fint, jeg har her brukt 1 liter store norgesglass.
ca. 1 kg tomater fra egen hage, drivhus eller kjøpte tomater i butikken, norske tomater er vanligvis rimeligere på denne tiden.
Hvitløk, 2-3 fedd
En skvett, ca. 0,3 dl olje, jeg bruker norsk rapsolje, men olivenolje kan selvsagt også brukes.
1 ts flaksalt, (jeg vil tipse om et utrolig godt flaksalt, Havsnø som produseres på en liten øy ute i havgapet i Møre og Romsdal, ikke sponset)
Friske urter etter smak og behag, jeg bruker gjerne oregano, timian, og/eller basilikum.
En skvett eplecider-eddik, ca. 1 ss, kan sløyfes
1 ss sukker, kan sløyfes
Dette er supert for rask tomatsaus til f.eks. pasta. Har også oppdaget at den fungerer kjempefint til Daal. I skrivende stund, lørdag 5.2.22 brukte vi nest siste glass.
Comments
Post a Comment